BIKE HIKE PADDLE

Eveline de Leeuw

 

Smedliden 1,

Edebäck

68392 Hagfors

Sweden

Tel: 0046(0)703499193

 

 

 

Copyright © 2019

 

Made by CreativePack.se

 

HOME

 

CONTACT

 

Teambuilding

 

BOEKING

 

AGENDA

 

VERHUUR

 

VIDEO

 

Als de natuur net uit zijn winterslaap is!


Dag 1

Aankomst in je vakantiewoning of appartement

 

Dag 2

Expeditie Vikingsson. Deze dag begint om ongeveer 10.30. De hele dag staat in het teken van Expeditie Vikingsson!

Competatieve uitdagingen, opdrachten, escape-room,  schieten op het Jagerspad.  Inclusief lunch.

 

Dag 3

Survival. Jullie reizen af naar een natuurgebied. Midden in dit schitterende oude bos bevindt zich onze junior survivalparcours.

Let op: Alleen voor echte mannen èn vrouwen!

Jullie zijn de hele dag actief bezig...

Lunch inclusief. En aan het eind van de dag, krijgen jullie je welverdiende survivaldiploma… Als jullie allemaal moe en voldaan zijn, rijden jullie weer terug naar je vakantiewoning of appartement.

 

Dag 4

MTB tocht, we hebben een leuke route uitgezet vanaf de basis van Outdoor Center Värmland. Door het bos, een stukje over de beroemde Klaralvsbanan (vroeger het oude spoorlijntje van Karlstad naar Hagfors i.v.m. de staalindustrie), door  Råda en uiteindelijk langs een meertje waar jullie (bij super goed weer) nog even kunnen zwemmen.  Je krijgt een kaart mee.

Zelf voor lunch zorgen.

 

Dag 5

Wildernistour. Jullie reizen weer af naar het beschermde bosgebied. Onder begeleiding van een gids gaan jullie de wildernistour lopen. Onderweg gaan jullie een soort speurtocht doen – bij de “wegwijs” trollen liggen vragen, uiteraard over de natuur.

We leren de kinderen de basisprincipes van survival – kompas, vuur maken.

Lunch inclusief...

Laat je verrassen... We bevinden ons dan op een unieke plek. Helemaal voor ons alleen!

Rond een uurtje of 4 gaan jullie weer richting je vakantiewoning of appartement.

 

Dag 6

Oriëntatieroute of een quadtocht

Er is een schitterend parcours uitgezet. Een mix van vragen/opdrachten.  Er gaat een gids mee. Zo gaan jullie de bossen op een heel andere manier verkennen. Onderweg een wildernislunch. Aan het einde van de tocht, komen we bij een paar wildernishuisjes aan en een echte Finse houtgestookte sauna. Daar gaan jullie overnachten. En natuurlijk moet je de hout gestookte sauna proberen!

 

Of een fantastische (begeleide) rit met de quad. We hebben een prachtig parcours uitgezet, gecombineerd met een uitleg over      de waterwerken in vroegere tijden, de winning van elektriciteit met behulp van waterkracht en het houttransport over de rivier. Onderweg tijd voor een fika met koffie of thee/ ranja

 

Dag 7

Gezinsdag. De dag voor het gezin zelf. Jullie hijsen je aan boord van een kano.  Met de kano varen jullie of een stukje de beroemde rivier "de Klarälven" af of een tiental km over 2 meren. Dit hangt van de stroomsnelheid van de rivier af. In verband met het smeltwater, kan de rivier erg hard stromen en dat is niet geheel zonder gevaar. Er zijn genoeg eilandjes of zandbanken om even aan te leggen. Zelf voor lunch zorgen. Je krijgt een kaart mee.

 

Dag 8

Vertrek helaas... aan alles komt een eind... Maar met prachtige herinneringen.

 

 

 

Boek hier je mei vakantie

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Mei vakantie

 

Winter is in aantocht,

dus nog snel even genieten!

 

In de herfstvakantie kun je vakantie komen vieren in de prachtige natuur van Värmland in Zweden.

 

We hebben een super gaaf programma samengesteld! Logeren kan er in een huisje of appartement. Het herfstprogramma ziet er zo uit:

 

Zondag

Aankomst bij het huisje of appartement.

 

Maandag

Expeditie Vikingsson en het Jagerspad

 

Deze dag begint om ongeveer 11.00.

De hele dag staat in het teken van Expeditie Vikingsson! Competatieve uitdagingen, opdrachten, escape-room, schieten op het Jagerspad.

Inclusief lunch.

 

Dinsdag

Kanotocht. Wij brengen jullie naar Ekshärad. Jullie hijsen je aan boord van een kano.  Met de kano varen jullie een stukje de beroemde rivier "de Klarälven" af.  Onderweg is er voldoende tijd om te vissen of te zwemmen. Er zijn genoeg eilandjes of zandbanken om even aan te leggen. Zelf voor lunch zorgen. Je krijgt een kaart mee.

 

Woensdag

Oriëntatietocht. Er is een schitterend route uitgezet. Een mix van vragen/opdrachten. Uiteraard staat hierin de natuur centraal.  Er gaat een gids mee. Zo gaan jullie de bossen op een heel andere manier verkennen. Onderweg een wildernislunch. Aan het einde van de tocht, gaan we een welverdiend ijsje eten.

 

Donderdag

MTB of fietstocht. We hebben een leuk parcours uitgezet (vnl. downhill) vanaf de basis.  Door het bos, een stukje over de beroemde Klaralvsbanan (vroeger het oude spoorlijntje van Karlstad naar Hagfors i.v.m. de staalindustrie), door Råda en uiteindelijk langs een meertje waar jullie nog even kunnen relaxen en genieten.  Je krijgt een kaart mee.

Zelf voor lunch zorgen.

 

Vrijdag

Survival en bushcraft. Vandaag trek je de wandelschoenen aan en zullen we je meenemen diep het bos in. We gaan op zoek naar dierensporen, leren kaart en kompas te beheersen, leren vuur maken en verzamelen voedsel uit de natuur. Ook komen er een groot aantal bushcrafttechnieken aan bod!

 

Zaterdag

Begeleide quadtocht. Een fantastische (begeleide) rit met de quad. We hebben een prachtig tocht uitgezet, gecombineerd met een uitleg over de waterwerken in vroegere tijden, de winning van elektriciteit met behulp van waterkracht en het houttransport over de rivier de Klarälven. Onderweg tijd voor een fika met koffie of thee/ ranja.

 

Zondag

Vertrek naar huis....helaas

 

 

 

 

Boek hier je Herfst avontuur!

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Herfst vakantie

 

Mooi wit, heerlijk koud een avontuur in de sneeuw!


Dag 1

Aankomst in je vakantiewoning of appartement.

 

Dag 2

Expeditie sneeuwman (hoe te overleven in barre omstandigheden : vuur maken/ kaart en kompas / vragen en opdrachten in een “winterse wereld”).

Lunch

 

Aansluitend een sneeuwschoenwandeling onder begeleiding van een gids.

 

S’ Avonds een arresleetocht.

 

Dag 3

Quadtour. We beginnen met een uitleg hoe de quad werkt, gevolgd door een proefrondje. Dik ingepakt maken we daarna een rondrit over grüswegen in de omgeving. Als we terugkomen gaan we een half uurtje stevig hiphoppen o.l.v. Jill om weer warm te worden.

Daarna lunchen.

 

’s Middags rijden we naar Sunnemo. We gaan van de berg af glijden met allerlei voorwerpen. Aansluitend warme chocolademelk met slagroom en wat lekkers bij Sunnemo’s glasscafé. Speciaal geopend voor ons! Gevolgd door een heuse fakkeltocht!

 

Dag 4

Zelf invullen bijvoorbeeld:

Bezoek aan het elandenpark.

Skiën bij Ekshärad of Hövfjället.

Snowskootertocht.

Wandelen bij Brattfället, de waterval.

 

Dag 5

Het Jagerspad. Hoe verzamelden mensen in de prehistorie hun voedsel? Je krijgt er alles over te horen tijdens het bewandelen van het jagerspad. Van vroeger tot nu! Ook leren we je schieten met allerlei wapens. Van kattapult tot...

Lunch inclusief.

 

S’ Avonds een winterse BBQ

 

Dag 6

Spellendag op het ijs. We starten met allerlei spellen op het ijs. We lunchen bij een heerlijk warm knapperend vuur. Vervolgens gaan we ijsvissen, met een hele kleine hengel worden er “super” vissen naar boven gehaald.

 

Dag 7

Deze dag gaan we naar een echte Huskyfarm. Je krijgt uitleg over het wel en wee van de hondjes. Een rondje in de hondenslee is natuurlijk een logisch vervolg! Lunch inclusief.

S’ Avonds een lekkere winter-stamppot.

 

Dag 8

Helaas vandaag vertrekdag, maar jullie kunnen terug kijken op een prachtige wintervakantie.

 

 

 

Boek hier je Winterprogramma!

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Winter vakantie