BIKE HIKE PADDLE

Eveline de Leeuw

 

Smedliden 1,

Edebäck

68392 Hagfors

Sweden

Tel: 0046(0)703499193

 

 

 

Copyright © 2019

 

Made by CreativePack.se

 

HEM

 

KONTAKTA

 

Teambuilding

 

BOKNING

 

DAGORDNING

 

UTHYRNING

 

VIDEO

 

En fullständig Bushcraft vecka.


Dag 1

Idag anländer du till baslägret. Det finns ingen lyx, redan då kan du vänja dig att leva utan lyx och det kommer bli värre.

 

En erfaren guide kommer att följa med dig på denna resa och förklarar precis hur man använder grejerna och berättar vad du kommer att göra. På kvällen får du mat, riktig svenskt mat lagat på en vedeldad kamin. Njut av det då imorgon kommer du att laga din egen mat.

 

Dag 2

På morgonen får du en kurs i kart- och kompassläsning och efter det börjar vi direkt. Idag kommer du att göra mycket och du behöver dina bushcraft skills.

 

Idag blir det spännande direkt då vi ska korsa en flod! När vi har hittat vår övernattningsplats börjar vi att bygga upp vårt första vindskydd. försök att hålla dina ögon öppna vid brasan! Trött men förhoppningsvis nöjd kommer du att sova i ditt egenbyggda vindskydd.

 

Dag 3

Efter frukosten börjar vi att plocka ihop och städa efter oss då vi följer den så kallade “leave no trace” principen. Idag vandrar vi lite längre in i skogen och vi kommer att försöka hitta mat. Vi kommer också att försöka fånga fisk då vi kommer att behöva all protein.

När vi vandrar kommer vi samtidigt söka efter en stor gren, den kommer du att behöva senare när vi ska ha träslöjd.

När vi har hittat vår sovplats ska vi lära dig en annan teknik för att bygga ett tak över huvudet. Lägerelden ger värme och fyller din mage.

 

Dag 4

Idag kommer kompassen peka mot sjön. Det finns gott om tid om du vill tvätta dig själv eller om du hellre vill simma lite så är det upp till dig.

Det vi kommer att göra efteråt är att bygga upp ett nytt läger då vi kommer att vara där i 2 nätter.

Vi kommer att lära dig de viktigaste knyt tekniker, de kommer du att behöva inom kort.

 

Dag 5

Efter frukosten ska vi prova vår lycka på sjön. Naturligtvis fortsätter vi att leta efter andra livsmedel från naturen. Här kommer knyt tekniker redan till hands.

 

Idag kommer vi inte att hitta en annan sovplats så det betyder att vi har tid för mer bushcraft tekniker. Glöm inte att fortsätta med grenen.

 

Dag 6

På morgonen kan du kontrollera dina fiskelinor, så du kanske har lite extra protein för de kommande dagarna. För sista gången övar vi användningen av karta och kompass för att se till att du förstår det fullt ut. Var väldigt uppmärksam, känn din omgivning. Fick du någon vildmark? Du känner igen djurspåren?

När vi slutar på ett lämpligt ställe att slå läger, skapar vi ett annat skydd för sista gången, så njut av din kväll.

 

Dag 7

Idag blir det spännande! Dags för några sista frågor och sedan kommer du att navigera tillbaka till baslägret på egen hand. Längs vägen måste du utföra ett antal uppgifter, det handlar om lagarbete, att kunna lita på varandra. Med svaren du har kommer du att fortsätta gå tillbaka till baslägret. I utbyte mot svaren från uppdragen får du din välförtjänta bushcraft diplom.

 

Om du är intresserad har vi en trevlig rundtur hos Lupus Base. Här bor pionjärer tillsammans med deras hundar långt bort från civilisationen. Du kan också välja att relaxa lite vid baslägret.

 

Naturligtvis kommer vi att avsluta med en stor BBQ.

 

Sista natten kommer du att sova i baslägret.

 

Dag 8

Efter frukost tar vi dig tillbaka till civilisationen. En oförglömlig upplevelse. En ryggsäck full med intressanta dagar och en mängd kunskap.

 

Priset inkluderar: Alla måltider, middag vid ankomst, frukost på avgång, övernattningar på baslägret, användning av yxor, knivar, vindskydd och köksredskap.

 

Priset inkluderar inte: snacks, ordentliga kläder (kolla checklistan) bra ryggsäck (från 60 liter), ordentlig sovsäck och ev. reseförsäkring.

 

 CHECKLISTAN

 

 

 

Boka här!

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

FORM SEND!

Bushcraft